Студенти

Овај део намењен је, првенствено, садашњим и будућим студентима Студијске групе Менаџмент квалитета и стандардизација (МКС). Наши студенти се, током и по завршетку студија, запошљавају на веома разноврсним позицијама организација готово свих врста. Применљивост знања из области система менаџмента квалитета, као и осталих сродних области, такође је један од фактора због којих могу и врло успешно наставити образовање након дипломирања, како у Србији, тако и ван ње.

Овде можете погледати ко су и шта раде неки од наших, веома успешних студената:


Тамара Стошић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2013. године.

Запослена у компанији: Cooper Standard (Сремска Митровица) Позиција: Quality Environmental Management System Specialist

Претходни послови: Eaton Electric (Сремска Митровица) – Quality System engineer; ЈП Завод за уџбенике – Сарадник за квалитет (стручна пракса)

  tamara-stosicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:12335940_10153940924524349_1058310688_n

„Студијска група МКС вам може пружити много, само ако то успете да искористите на прави начин. Током студија ћете стећи доста теоријског знања и зачудићете се колико је метода и алата квалитета које учите корисно, и што је јако важно, применљиво у пракси. Направите најбољу комбинацију теорије и праксе и максимално се посветите изради пројектних задатака у, ако је могуће, реалним системима. Будите вредни и упорни и знајте да се сваки труд на крају исплати.“

 

Олга Калаба

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2010. године. Завршила мастер студије на New Jersey Institute of Technology на одсеку Engineering Management 2013. године.

Запослена у компанији: Technico Construction Services, Inc. (Long Island City, NEW YORK)

Позиција: Асистент менаџера квалитета

Претходни послови: The New Jersey Institute of Technology (NJIT) - Research assistant

kalaba-olgaПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:vcard

„Будите знатижељни. Будите вредни. Постављајте себи циљеве. Будите упорни. Градите будућност коју ћете волети. Студијска група МКС ће вам у томе свакако помоћи.“

Стефан Комазец

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године. Завршио мастер студије на модулу Организација пословних система 2013. године. Тренутно је докторанд на ФОН-у.

Запослен у компанији: Факултет организационих наука, Универзитет у Београду

Позиција: Асистент – Катедра за организацију пословних система

Претходни послови: ESTIEM LG BelgradeVice Рresident for Corporate Relations

3df6d47Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:fon-logo=cir=

„Препоручио бих будућим студентима Студијску групу МКС јер пружа студентима знање које представља конкретан алат за рад у било којој модерној компанији. Студенти стичу другачији, свеобухватнији поглед на систем, што им отвара перспективу за касније напредовање у компанији. Још један разлог због којег бих препоручио Одсек за управљање квалитетом је тај што се сама област управљања квалитетом у нашој земљи и даље развија и отварају се нове могућности за посао.“

 

Јелена Цице (еx Ташковић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2008. године. Завршила  мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године.

Запосленa у компанији: Quality Austria Center (Београд)

Позиција: Executive Director

Претходни послови:  Quality Austria CenterProject Manager;  Delhaize Group, Delta Maxi GroupQuality Management System Expert AssociateDelta RetailQuality Management System Assistant

cice-jelena Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:

„Тајна успеха је не поседовати ништа, али управљати свим.quality-austria

Милица Секулић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године. Завршила  мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2014. године.

Запослена у компанији: Quality Austria Center (Београд)

Позиција: Training and Certification Associate

Претходни послови: Quality Austria CenterTraining and Certification Assistant; ЈП Завод за уџбенике – Сарадник за квалитет (стручна пракса)

milica-sekulicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:quality austria

Ниједна Ваша одлука, па тако ни опредељење за Студијску групу МКС не треба да буде случајна. Искористите прилику да научите практичне алате за управљање квалитетом и створите окружење у којем се квалитет неће ретко спроводити у дело, већ ће бити истинска свакодневица!

Јована Срећковић (еx Ерић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2007. године. 

Запослена у компанији: Wings4U s.r.o. & Microsoft

Позиција: Microsoft Western Europe „Voice of the Customer“ Programme Manager

Претходни послови: PIN Computers Novi SadMicrosoft Partner Account Manager & Marketing Manager, Microsoft Product Manager assistant & Tele-PAM

untitledПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:15193485_10154958148864349_7374703254498771008_n

„Увек себи постављајте циљеве (чак и оне мање реалне) и никада не одустајте! Само, не будите категорични – морате бити спремни на одређене компромисе и прилагођавање. Марљивост, посвећеност и истрајност, са малом дозом луцидности, пут су до успеха.“

Стефан Радић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2011. Post Graduate Certificate programInternational Business Management, Mohawk College, Hamilton, Canada, 2015.

Запослен у компанијиDejero (Waterloo, Ontario, Canada)

ПозицијаPurchasing and Logistics Coordinator

Претходни послови: Delhaize Group (Београд) – Сарадник за систем квалитета

stefan-radicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: dejero

„Студирање је темељ ваше будуће каријере и врло је битно искористити све пружене могућности за стицање теоријских и практичних знања. Одсек за квалитет вам пружа бројне могућности да разјасните оно што вам није јасно и пронађете одговоре на питања која имате. Искористите сваку прилику за напредак како бисте што спремнији дочекали крај студија, јер тек након тога почиње „оно“ право“.

Наташа Јовановић (ех Ћамиловић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2004. године.

Запослена у компанији: Atria Group International (Београд)

Позиција: Business Development Manager

Претходни послови: Strauss AdriaticHR Coordinator; INTER-MOST (VINCI construction) – Assisstant Quality Manager

  natasa-jovanovicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:logo-sajt1

“Само напред и у сваком тренутку будите свесни да сте направили прави и велики корак ка Вашој и заједничкој квалитетној будућности.”

Растко Мијатовић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2008. године. Завршио мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом 2010. године.

Запослен у компанији: Leo Burnett Belgrade

Позиција: Account Director

Претходни послови: Leo Burnett BelgradeAccount Manager, (Senior) Account Executive; Tehnoinfo, LtdMarketing manager

  Rastko MijatovicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Leo Burnett

„Драги студенти, квалитет је филозофија. Живите је, било да сте на овом смеру или не. Дајте све од себе да за време студија предано радите на унапређењу сопствених знања и вештина кроз праксу и стручна усавршавања. Бавите се оним што прави разлику.“

Маша Јегдић

Образовање: Дипломирала на Oдсеку за управљање квалитетом 2012. Завршила мастер студије на модулу Маркетинг инжењеринг 2013. године.

Запослена у компанији: Coca-Cola Hellenic HBC Serbia (Београд)

Позиција: Environment coordinator

Претходни послови: Saga d.o.o. Beograd - Integrated management systems assistant

 

Masa JegdicПорука тренутним и будућим студентима наше Coca colaСтудијске групе:

„Када учите, није толико важно да све запамтите од речи до речи – најважније је да научите да размишљателогички и повезујете ствари, да знате где можете да нађете информације које вам требају, кога да питате и да стално надограђујете вештине које ће вам бити потребне у послу и животу. Срећно!“

Марко Јокић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године.

Запослен у компанији: Coca-Cola Hellenic Bottling Company Serbia (Београд)

Позиција: NCB Marketing Specialist

Претходни послови: ЈП Србијашуме (Београд) – Стручни сарадник за систем квалитета

 

Marko jokić 1Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Coca cola

„Будите упорни и постојани у свему што радите. На овом Oдсеку ће вам се указати многе прилике и могућности. Не чекајте да те прилике дођу до вас, већ верујте у себe, своје способности и зграбите их – УСПЕХ ЈЕ ЗАГАРАНТОВАН!“

Ана Ујчић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2013. године.

Запослена у компанији: НИС (Нови Сад)

Позиција: Сарадник за економику набавке

Претходни послови: ЈП Завод за уџбенике – Сарадник за квалитет (стручна пракса)

 

Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:

„За успех сваке компаније неопходно је прецизно дефинисати дужности, одговорности и овлашћења запослених, обезбедити транспарентно пословање и одржавати професионалан и непристрасан однос са свим заинтересованим странама. Одсек УК пружа вам могућност да се упознате са свим пословним процесима у пословном систему и да боље разумете потребу за интеграцијом свих организационих делова. Будите увек мотивисани и храбри за увођење иновација и унапређење пословања.“

Никола Крџић (Рукавина)

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршио мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2013. године.

Запослен у компанији: Енергопројект Високоградња а.д. (Београд)

Позиција: Самостални инжењер у Сектору за квалитет, Биро за ИМС (Интегрисани менаџмент систем)

Претходни послови: UNIQA осигурање (Београд) – Exclusive Sales Agent; ЈП Завод за уџбенике – Сектор за стратегију и развој (стручна пракса); Енергопројект Високоградња – Сектор за квалитет (пракса).

RukavinaПорука тренутним и будућим студентима наше СтудијскеEnergoprojekt visokogradnja групе: „Изабрали сте прави Факултет и прави Смер. На вама је сада да све то и искористите. Упијајте знање од професора и асистената, они су увек доступни за помоћ и подршку. Максимално се посветите пројектима и примерима из праксе јер вас све то касније чека у каријери. Искористите могућности за стручне праксе и усавршавања које вам се пружају, пуно ће вам помоћи, а и добра су шанса за касније запослење као у мом случају. Будите вредни и стрпљиви, труд и рад се увек исплате. Срећно!“

Тамара Особа

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2007. године.

Запослена у компанији: Societe Generale Bank (Београд)

Позиција: Head of Quality and Claims Management

Претходни послови:  Societe Generale Bank (Београд) – Старији специјалиста у Одељењу за пројекте и организацију, Планер на пројекту Миграције информационог система; Студентска унија Србије – International Officer

  tamara-osobaПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:socg

“Студијска група МКС ће вам пружити добрубазу знања применљивих на различитим пољима, што вам по завршетку факултета даје могућност да сами бирате смер у коме ћете развијати своју каријеру. Да бисте били квалитетнији и конкурентнији, трудите се да стечено знање оживите кроз студентске праксе и активно ангажовање у студентским организацијама.”

Јелена Лончар

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2014. године.

Запослена у компанији: Banka Intesa (Београд)

Позиција: ICT пројектни менаџер

Претходни послови:  Eurobank SrbijaIT пројектни менаџер, тест координатор; Fabula Festval – Лидер волонтера; Lovefest – члан PR тима

  jelena-loncarПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:intesa-banka

„Драги студенти, знање и вештине стечене на Факултету су вам само улаз у оно што вас чека даље. Искористите студије и покупите знање, и стекните искуство кроз велики број практичних пројеката – то ће вас разликовати од осталих. Студијски програм МКС ће вам пружити знања из менаџмента која су лако применљива у најразличитијим областима пословања. Само напред!“

Милован Савић

Образовање: Дипломирао на Одсеку менаџмент квалитета и стандардизацију 2014. године.

Запослен у компанији: Dr. Oetker Srbija

Позиција: Планер у производњи

  milovan-savicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:dr-oetker „Студије нас припремају за посао и свакако нису циљ сам по себи. Посао је нешто што сигурно чека оног ко је спреман да ради – жеља да се савлада нешто треба да буде пристуна код сваког студента и то природно долази. Просто, постављајте себи краткорочне, достижне и једноставне циљеве  изнова и изнова. Кроз та мала побољшања долази се јако брзо и до оних већих. Каизен филозофија “ради“ и у нашој компанији, проверено.

Иван Вилус

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршио мастер студије на одсеку “Организација пословних система“ 2013. године.

Запослен у компанији: Milšped (Београд)

Позиција: Head of Quality and Process Management

Претходни послови: Milšped (Београд) – Quality manager, Project manager; ПД Електродистрибуција (Београд) – Асистент у Центру за интегрисани систем менаџмента

  LinkedInПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Milsped group

„Током студија, добар део материје може Вам деловати апстрактно и несврсисходно, уз потпуно погрешну перцепцију квалитета као гомиле непотребне документације и администрирања. Међутим, систем менаџмента квалитета је жив систем и применом сваког захтева стандарда утичете значајно на побољшање квалитета производа/услуге, што је свакако основни циљ професије. На овој Студијској групи ћете стећи сва неопходна теоријска знања, а кроз праксу ћете успети да комплетирате слику о сврсисходности материје коју сте изучавали током студија. Такође, ова професија вам пружа могућност да радите у било којој индустрији, што је у данашње време изузетна предност.“

 

Марија Дамјановић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2014. године.

Запослена у компанији: Milšped (Београд)

Позиција: Менаџер за управљање квалитетом

Претходни послови: TD Consulting (Београд) – Консултант; ЈП Завод за уџбенике – Сарадник за квалитет (стручна пракса); Imlek (Београд) – сарадник за обезбеђење квалитета

  Marija damjanovićПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Milsped group

„На Студијској групи МКС већ од друге године основних студија имаћете могућност стицања општих теријских знања којима ћете овладати кроз практичан рад. Упознавање са “квалитетом“ одвијаће се кроз велики број, на први поглед, неповезаних предмета, али на крају студирања резултираће јаким основама уколико препознате и разумете суштину. Учите да бисте нешто разумели, а не само положили испит. Пред вама су велике могућности, искористите их и обезбедите успешну професионалну каријеру у било којој индустрији, јер вам ово усмерење то и омогућава.“

 

Данијел Стошић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2014. године, тренутно је на мастер студијама на Машинском факултету на Одсеку индустријско инжењерство.

Запослен у компанији: Milšped (Београд)

Позиција: Референт за управљање квалитетом

Претходни послови: Alti (Београд) – Corporate account manager; ЈКП Паркинг Сервис – Примена ИСО 9001 (пракса)

  Danijel Stošić7Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Milsped group

„Драге колеге, Студијска група МКС ће вам пружити много теоријског знања, алата, техника и вештина које ћете касније моћи да примените практично у пословном систему. Искористите сваку прилику да теоријска знања која стичете током студирања што пре примените кроз стручне праксе, семинаре, волонтирања у било којој индустрији. Свако стечено практично искуство ће вам се исплатити и бити од велике помоћи након завршетка студија и приликом тражења посла.“

 

Ангела Србу

Образовање: Дипломирала на Студијској групи за менаџмент квалитета и стандардизацију 2016. године.

Запослена у компанији: Milšped (Београд)

Позиција: Асистент у сектору за квалитет и стандардизацију

Претходни послови: DHL - сектор квалитета (пракса), SIMPO – сектор квалитета (пракса)

  angela-srbuПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: milsped-group

„На студијској групи МКС добијате могућност да стекнете знање које ће вам бити од велике користи у даљој каријери. На сваки дан гледајте као на нову могућност да научите нешто ново. Будите знатижељни, упорни и истрајни у својим циљевима и не заборавите да се сваки труд увек исплати!“

Милена Богдановић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2014. године. Завршила мастер студије на Одсеку за менаџмент људских ресурса 2015. године.

Запослена у компанији: DHL International (Београд)

Позиција: HR Generalist 

  milena_bogdanovicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: dhl

„Фокусирајте се на ствари које вас чине испуњеним. Размишљајте позитивно. Будите истрајни и упорни и не плашите се нових изазова. Страх је највећа препрека на човековом путу ка успеху. Правите грешке. Једино тако ћете извући суштину и бити у предности у будућим изазовима. Верујте у себе. Верујте у ваше знање. Учите и истражујте нове дисциплине, нове сфере пословања и живота. Будите стрпљиви – млади сте. Успех ће доћи.

Невена Радивојевић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2015. године. Завршила мастер студије на Одсеку за менаџмент квалитета и стандардизацију 2016. године.

Запослена у компанији: DHL International (Београд)

Позиција: Тele sales and Sale Support Specialist

Претходни послови: Milšped, TMS CEE, Komercijalna Banka, Bureau Veritas

Nevena radivojević slikaПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: dhl

Драге колеге, уписом на студијски програм МКС направили сте сјајан избор. Уз помоћ квалитетних професора и ваш труд и залагање стећи ћете знања из многих области, чији је значај у савременом пословном свету из дана у дан све већи. Стечена знања ћете моћи да проверите и усавршите кроз бројне праксе које Катедра за квалитета организује  за вас, а које ће представљати одличну базу за почетак ваше каријере.

Зоран Вукајловић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године. Завршио мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2014. године.

Запослен у компанији: BIROTEHNA (Смедерево)

ПозицијаQuality Manager

Претходни послови:  PETROL LAB SERVICESQuality Manager; Manager of Integrated Systems; Rohe  - Quality Manager; Manager of Integrated Systems

  Zoran VujadinovicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:birotehna

„Позиција у средњем или топ менаџменту; независност радног места, али у исто време и велика одговорност; креативност и сналажљивост у пословним изазовима; професионална комуникација са колегама, клијентима, оцењивачима и државним органима, итд. За све ово припрема те Квалитет.“

 

Ивана Стријелић (еx Илић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2010. године.

Запослена у компанији: Lloyd’s Register (Београд)

Позиција: Sales and Marketing Coordinator

Претходни пословиAgrobanka a.d. (Београд) – Loan officer

  11304397_10153433438374349_1106995839_nПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:11256457_10153433438379349_2134487466_n

„Радите на себи – истрајност увек даје резултате!“

Марко Рупник

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2010. године.

Запослен у компанији: Grundfos Manufacturing (Београд)

Позиција: New Product Introduction (NPIengineer 

Претходни послови:  Grundfos Manufacturing  - Quality engineer

  rupnik - CopyПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: 

„Прави студент није онај који само похађаUntitled111111 вежбе и предавања и све записује, већ онај који из истих извуче суштину. Препознајте суштину и чињенице и искористите их на најбољи начин. Можда звучи комплексно, али у пракси и те како има смисла. И запамтите – квалитет је радити нешто како треба, чак и када нико не гледа. То није дело, већ навика.“

 

Дарија Петропољац

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2013. године.

Запослена у компанији: Grundfos Manufacturing (Београд)

Позиција: Инжењер система квалитета

Претходни послови: Nestle S.A.Regional brand manager’s assistant (пракса); AK KompresorQuality manager’s assistant (пракса); ЈП Завод за уџбенике – Сарадник за квалитет (стручна пракса)

  Darija PetropoljacПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Untitled111111

„Рад у сектору за квалитет подразумева да стално тежите бољим резултатима и да учите људе како да решавају проблеме и побољшавају своје процесе. На овом Одсеку ћете научити како да успоставите систем квалитета у компанији, без обзира на њену делатност. Зато искористите све прилике које вам пружа Факултет. Када то кажем, мислим на могућност обављања различитих пракси, рада на пројектима у студентским организацијма и израдом пројектних задатака на вашој Студијској групи. Будите вредни, упорни, стално радите на себи и успех неће изостати. Знање је нешто што вам нико не може одузети и управо то ће вас издвојити од осталих.“

Милош Ћипаризовић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршио мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године.

Запослен у компанији: Grundfos Manufacturing (Београд)

Позиција: OEM Quality Specialist

Претходне послови: OEM Quality Engineer

Untitled111Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: Untitled111111

„На овој Студијској групи можете научити доста тога што ће вам користити у раду, иако вам на први поглед то можда неће деловати тако. Имаћете могућност да слушате одређене предмете на енглеском језику што може представљати предност у односу на друге, пошто ће вам доста стручних појмова бити познато и самим тим ћете се лакше снаћи у некој страној компанији, којих је све више на нашем тржишту. Уколико сте спремни да кроз интерактиван рад и доста практичних семинарских радова научите доста тога о квалитету – на добром сте месту.“

Катарина Ћубић 

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом (Инжењеринг квалитета) 2012. године.

Запослена у компанији: MOL Serbia (Београд)

Позиција: Customer service and operational assistant

Претходни пословиPivara Skoplje ADMaster Data SpecialistCoca Cola HellenicMaster Data Associate; TD Consulting (стручна пракса); Политика АД – Сектор квалитета (стручна пракса)

  10502200_392925064197594_6244476284945112514_nПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:MOL logo

„Студијска група МКС ће ти помоћи да стекнеш знања и развијеш вештине које можеш употребити у реалном пословном систему, и то било ком – без обзира на делатност и величину. Искористи време за сакупљање свих знања које ти “Квалитет” пружа… то ће ти омогућити да  уђеш у прави пословни систем, а када се ту и нађеш, сигурно ће ти помоћи и да се оствариш и развијаш и даље. Пред тобом су велике могућност, само их треба препознати… зато одабери и искористи Квалитет!“

 

Милош Горуновић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године.

Запослен у компанији: MOL Srbija (Београд)

Позиција: Market and retail network developer

Претходни послови: NIS Gazprom NeftCoordinator for business and retail network development

   Milos Gorunovic profilПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:MOL logo

„Будите увек упорни и истрајни у својим плановима и намерама. Успех не долази сам од себе, већ се радом заслужује“.

Дарко Голубовић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2005. године.

Запослен у компанији: Konsultuj.me – Агенција за консалтинг и едукацију

Позиција: Власник и директор

Претходни послови:  Bel MedicQuality and Operations ManagerABC Electro – Директор маркетинга и односа с јавношћу за Србију; ABC Minel Fondacija – Суоснивач, члан Управног одбора и директор програма

  darko1Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:  konsultuj“Желим да вам пренесем оно што су мени говорили када сам био у вашим годинама – не дозволи да пролазиш кроз факултет, већ дозволи да факултет и знање пролазе кроз тебе. Дакле, не учите ради учења, већ ради знања. Само на тај начин, купујете улазницу за успешну професионалну каријеру.”  

Снежана Јовић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2009. године. Завршила мастер студије на Yildiz Technical University у Истанбулу (Смер за индустријско инжењерство) 2013. године.

Запослена у компанији: International Financial CorporationWorld Bank Group 

Позиција: Team assistant

Претходни послови: Hedef GroupSupply Chain Analyst

  SIMIĆПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:IFC

„Не заборавите да све што вам данас изгледа сувишно и без смисла, већ сутра може да буде пресудно за ваш посао, каријеру, живот, итд. Нека квалитет ваше будућности буде последица управљања квалитетом у садашњости!“

 

Младен Јанић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршио мастер студије на одсеку “Информациони системи и технологије“ (модул: IT менаџмент) 2014. године.

Запослен у компанији: AB Soft (Београд)

Позиција: Инжењер софтверске подршке

Претходни послови: ASW Inženjering (Београд) – пројектовање и развој ERP информационих система, Представник руководства за квалитет; менаџер маркетинга и продаје.

  milosПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:absoft

„Студијска група МКС нуди корисна и широка теоријска знања, а мој савет је да та знања кроз семинарске и пројектне радове спојите са областима које вас занимају.  Што се тиче практичних знања, њих можете највише да очекујете кроз посао или стручну праксу. Док студирате, трудите се да обогатите свој CV праксом, похађањем курсева и семинара, јер Факултет вам нуди ту могућност кроз разне студентске организације. Битно је да стварате и одржавате контакте са колегама и професорима, то вам може бити потенцијална будућа сарадња.“

Тијана Ђокић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године. Завршила мастер студије на Одсеку за менаџмент квалитета и стандардизацију 2015. године.

Запослена у компанији: TeleSign

Позиција: Carrier Relations Associate (routing department)

Претходни послови: TeleSignBusiness Development Associate; Market Research Associate

  Tijana djokicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Telesign

Студирање је ваша карта за улазак у пословни свет. ФОН и Одсек за квалитет су били и биће увек стимулативна средина која младе људе на најбољи могући начин припрема за изазове са којима ће се сусретати у својим будућим професионалним настојањима. Усавршавајте се и радите на стицању нових знања и вештина свакодневно, јер је улагање у знање једина сигурна инвестиција.“

Никола Миленковић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршио мастер студије на Одсеку менаџмент квалитета и стандардизација  (модул: Систем менаџмента животне средине) 2014. године. Такође, завршио је мастер студије на Факултету техничких наука – Eлектротехника 2016. године.

Запослен у компанији: Energorazvoj

Позиција: Tехнички руководилац лабораторије за испитивање

Претходни послови: Energorazvoj – руководилац квалитета

  Nikola MilenkovicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Energorazvoj

„Стално усавршавање је сигуран пут ка успеху. Одсек МКС представља део тог пута и омогућава да кроз бројне семинарске радове, пројекте и праксе стекнете знање. Управо ће вас то знање издвојити од конкуренције. Ваша добра воља је потребна да бисте успели и остварили циљеве. Зато унапређујте, тј. проширујте своје знање и успех неће изостати.“

Милица Вукоје (ex Славковић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2007. године.

Запослена у компанији: Extreme (Београд)

Позиција: Marketing manager

  milicaПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:extreme

„Стандардизација олакшава умни рад, уноси ред, упрошћава и разјашњава. Она је чинилац који помаже да се искористи материјално богатство ума које је нагомилано у току различитих векова и у разним областима.“ (Цитат Т.Р.Б. Сандерса, из књиге проф. др Милета Пешаљевића, „Инжењерске комуникације и логистика“)

 

Дарко Среботњак

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2009. године. Завршио мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године.

Запослен у компанији: Delta DMD (Београд)

Позиција: Представник руководства за систем менаџмента квалитетом и руководилац HACCP тима

Претходни послови: Delta DMD (Београд) – Logistics Assistant

  Darko SrebotnjakПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:delta

„Мерило успеха организација одавно није само профит. Теоријска и практична знања стечена на Одсеку за управљање квалитетом су ми омогућила да доприносим одрживом успеху организација. Да ли то желите да научите и Ви?”

 

Маја Милаш (ex Чоловић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2015. године; Тренутно је на мастер студијама на Одсеку за менаџмент квалитета и стандардизацију.

Запослена у компанији: Delta Transportni Sistem (Београд)

Позиција: Асистент у сектору квалитета

Претходни послови: Speed – Заменик менаџера продаје; Телевизија Храм – уређивање и унапређивање организационог система (пракса); Сертификационо тело TMS CEE – асистент менаџера за развој пословања (пракса)

  Maja ČolovićПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Maja Č

“Мој савет за колеге које су уписале или желе да упишу студијску групу МКС је да никада, али баш ни у једном моменту, не одустану од менаџмента свог живота ка циљу који желе да остваре. Планирајте, мењајте планове, прилагођавајте своја знања, вештине, биографије, мотивациона писма, профиле на друштвеним мрежама сваки дан по мало и много, куцајте на сва затворена и (полу)отворена врата. Ако се не отворе десета, отвориће се једанаеста. Ништа у животу није случајно!“

 

Лазар Мијаиловић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2014. године. Завршио мастер студије на Одсеку менаџмент квалитета и стандардизација 2015. године.

Запослен у компанији: Delta Holding (Београд)

Позиција: Сарадник за интерну ревизију

Претходни послови: Florida belQuality control assistantWacker Neuson (пракса); Energoprojekt (пракса)

  Lazar MПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: Lazar Ma

“Било да се ради о трговини, производњи, угоститељству, некретнинама, итд. познавање процеса и процесног приступа је у основи свега и представља начин да веома брзо разумете сваку од ових делатности. Искуство ме учи да велика већина људи нема ту врсту знања, што их спречава да виде ширу слику пословања, изван својих свакодневних активности и рутине. Често не можете да бирате посао, али оно што можете да изаберете је да научите како да разумете суштину било ког посла. Студијска група МКС је једно од најбољих места у Србији на којима можете стећи ту врсту знања.”

Јелена Вучинић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2014. године. Завршила мастер студије на Одсеку менаџмент квалитета и стандардизација 2015. године.

Запослена у компанији: msgNETCONOMY

Позиција: Scrum Master

Претходни послови: Delta DMD (Београд) - Sales Operations Analyst; Milšped (Београд) – Assistant at Quality Department

SALE0422Порука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:logo-1

„Иако током студија можда нећете бити у могућности да уочите значај и ширину онога што учите, првим радним даном ће вам се отворити видици и све научено ће попримити нови, прави смисао. Могућност да сагледате ширу слику, системски и процесни приступ, критички начин размишљања, само су део онога што ћете научити на студијској групи МКС. Поред тога, можда највећа вредност квалитета као дисциплине јесте њено прожимање кроз све привредне делатности и сфере пословања. Искористите ове предности, вредно радите на сопственом унапређењу и не одустајте од зацртаних циљева.“

Игор Влатковић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године. Завршио мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године.

Запослен у компанији: Tigar Tyres (Пирот)

Позиција: Инжењер за постизање квалитета у погону

  igor-vlatkovicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:Tigar

Ова Студијска група ће вам пружити ширину у знању и неће вас ограничити у маштовитости примене стечених знања из области квалитета. Научиће вас исправном приступу, начину размишљања и схватања пословних система и процеса. Верујте алатима квалитета – користићете их увек и свуда.

Тијана Ћук

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године.

Запослена у компанији: Tigar Tyres (Пирот)

Позиција: Инжењер гаранције квалитета

  tijana-cukПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:tigar

Поучена сопстевеним искуством, моја порука тренутним и будућим студентима је да никада не одустају од потраге за послом у струци и да себе не ограничавају на само један град. Труд се увек исплати и треба тежити ка нечему бољем и већем. Постављање јасног циља је пола пута до успеха.“

Мирјана Узелац (ex Стојановић)

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2007. године.

Запослена у компанији: Intermed Solutions (Београд)

Позиција: Quality Assurance Specialist

Претходни пословиElopak Serbia (Београд) - Quality Manager

  uzelac-mirjanaПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:intermed-solution

„На овој Студијској групи научићете како да вам управљање квалитетом постане навика – препознатљива, веома цењена и неизбежна у успешном пословању.“

 

Матеја Миленковић Инумару

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године

Запослен у компанији: Robert Bosch

Позиција: Lean Manager (BPS Manager)

Претходни послови: Robert BoschLean Planner (BPS Planner); SIEPA – Саветник за аутомобилску индустрију; Професионално усавршавање у компанији Faurecia Automotive España у Мадриду – Асистент менаџерa квалитета

  10733575_371549516335149_1599963708_nПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:boss1

“Фокусирајте се на одређену индустрију која вас интересује и усмерите знање стечено на Студијској групи МКС у том смеру. Уколико успете да се изборите за праксу у иностранству, то ће сваки послодавац да цени.“

 

Слободан Панић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2010. године. Завршио мастер на Одсеку за управљање квалитетом 2011. године.

Запослен у компанији: Robert Bosch GmbH (Београд)

Позиција: Packaging Claim Specialist

Претходни послови: ЈП Електромрежа Србије – Асистент на Пројекту имплементације и сертификације интегрисаног система менаџмента

  panic-slobodanПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:download BOSH

 “У времену економске кризе, веома је важно наћи се на правом месту. Не постоји погрешно време да се ураде праве ствари. Одабравши студијску групу МКС – дошли сте на право место, у право време.“

Милан Иванишевић

Образовање: Дипломирао на Одсеку за управљање квалитетом 2015. године.

Запослен у компанији: Robert Bosch GmbH (Београд)

Позиција: Quality Mod Planner

Претходни послови: Rhea softwareQuality Assurance Test EngineerKes&GoldQuality Control; Politika - Систем менаџмента квалитета (стручна пракса); Securiton - Увођење и одржавање стандарда ISO 9001 i ISO 14000 (стручна пракса); Институт за стандардизацију Србије - креирање базе података техничке документације (пракса); Robert Bosch - Тим за рекламације – коришћење 5Why и 8D, обука запослених о основама квалитета, архивирање (стручна пракса)

milan-ivanisevicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: download BOSH„Теоријска знања стечена на трећој, а посебно на стручним предметима четврте године, много ће вам помоћи приликом конкурисања за internship програме, запослења, као и за практичну примену касније. Искористите сваку прилику за похађање неке праксе у струци. Биће и успона и падова, али немојте одустати. Будите упорни и успећете.“

Нина Томановић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2010. године. Завршила мастер студије на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године.

Запослен у компанији: PKC Wiring Systems Automotive Industry (Смедерево)

Позиција: Quality Engineer

Претходни послови: Инжењер квалитета – METECH d.o.o; Координатор за интегрисане системе менаџмента – EDElektromorava“ (Смедерево)

Пnina-tomanjicорука тренутним и будућим студентима наше Студијpkc_logo_1200x300ске групе:„Мојим будућим колегама, са позиције инжењера квалитета у производној делатности, шаљем feedback да је материја коју обрађују на Одсеку скуп врло значајних савремених метода и техника, са великом практичном применом, која ће их на тржишту рада сигурно издвојити у односу на конкуренцију.“

Јелена Шулеић

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2012. године.

Запослена у компанији: DHL International (Београд)

Позиција: Telemarketing Executive

Претходни послови: DHL ExpressCustomer services

suleicПорука тренутним и будућим студентима наше Студијске групе: dhl“Квалитет се памти дуго након што се цена заборави.“ (Слоган породице Гучи)

Ивана Миловановић  

Образовање: Дипломирала на Одсеку за управљање квалитетом 2013. године.

Запослена у компанији: Generali osiguranje (Београд)

Позиција: Сарадник за организацију

Претходни послови: AMN Euro Helth - асистент директора; Generali osiguranje - администартор штета; Управа за заједничке послове републичких органа - Администратор HACCP документације (стручна пракса); JKП Infostan – Аналитичар корисничких захтева (пракса)

Порукivana-milovanovicа тренутним и будућим студентима наше Студијске групе:generali„Студијска група МКС вам омогућава да стекнете знања из области менаџмента, која су лако применљива у различитим областима пословања. На вама је да радите и учите, а на крају се сваки труд испалти.“